Droom je van een ontspannende reis naar het prachtige Azië of wil je de herinneringen aan die ene fantastische vakantie oprakelen?

Mi!’s uitdaging is om de sublieme smaaksensaties uit heel Azië te interpreteren en vertalen naar Belgische goestingMi! biedt bijvoorbeeld Thaïse curries aan, die afgestemd werden naar Belgische smaaknormen zodat deze niet te pikant zijn, maar toch het authentieke pittige karakter respecteren.

Ontdek onze wereldse menu!

Liever streetfood uit een ander werelddeel?

Rode currypasta

INGREDIENTEN

2 el citroengras
60 gr sjalotjes
60 gr galangawortel
1 el gemalen komijnzaad
1 el korianderbolletjes
60 gr korianderwortel
7 teentjes look
5 gedroogde, rode chilipepers, zonder zaadjes
1 el garnalenpasta
1 el verse limoenblaadjes
3 el plantaardige olie

BEREIDING

Laat de gedroogde chilipepers een nachtje weken in koud water.

Doe alle ingrediënten samen in een vijzel en stamp tot een gladde pasta.

Tip: Wil je de curry nog pikanter? Voeg dan extra chilipepers toe. Liever net minder pikant? Voeg dan een scheutje kokosmelk toe!

BEWAREN

Bewaar de rode currypasta in een potje in de koelkast.
deze is makkelijk 5-6 weken houdbaar